BMW vraagt Britse steun voor Rover

Autofabrikant BMW is in gesprek met de Britse overheid over financiële steun om de productie van Rover automobielen in Longbridge bij Birmingham overeind te houden. Dat heeft woordvoerder Uwe Mahla van BWM gisteren bevestigd. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zou het Duitse concern een bedrag van 240 miljoen dollar (480 miljoen gulden) hebben gevraagd, maar daarop wil Mahla geen commentaar geven. We benadrukte hij dat het van het resultaat van de gesprekken zal afhangen of de productie van Rover wordt verplaatst naar een lokatie buiten Groot-Brittannië. Eerder liet BMW weten een vestigingsplaats in Hongarije te overwegen. Volgens de Financial Times zou BMW 2,7 miljard dollar (5,4 miljard gulden) willen investeren in de ontwikkeling en productie van nieuwe modellen die de Rover 200 en 400 moeten vervangen. (AP)