Vliegtuig stort neer bij Genua: vier doden

Drie Italianen en één Australiër zijn gisteren omgekomen bij een ongeluk met een vliegtuig in de buurt van de Italiaanse stad Genua. Het vliegtuig schoot na een vlucht uit Cagliari op Sardinië met 31 mensen aan boord van de start- en landingsbaan van het vliegveld Cristoforo Colombo en belandde in de Middellandse Zee. Een duikteam borg twee doden uit het water. Twee slachtoffers overleden later in het ziekenhuis. Dat er niet meer doden zijn gevallen, is mede te danken aan een 15-jarige jongen – lid van een zwemclub – die onder water een vliegtuigdeur wist te openen waardoor veel passagiers konden ontsnappen. Volgens de eigenaar van het vliegtuig werd het vliegtuig door een ,,sterke en plotselinge'' windstoot van de landingsbaan de zee in geduwd. (AP)