Fusie Hoechst en Rhône-Poulenc onzeker

De fusie tussen de chemieconcerns Hoechst en Rhône-Poulenc staat op losse schroeven. Een Koeweitse grootaandeelhouder, Kuwait Petroleum Corporation (KPC), zou plannen hebben om de Duits-Franse samensmelting te torpederen. Dit meldde de Financial Times vanochtend. Het management van KPC is verdeeld over de fusie, aldus de krant. Op de achtergrond spelen twisten op regeringsniveau mee. Die leggen steeds meer druk op buitenlandse deelnemingen van Koeweiti's. Vooral de Koeweitse regering oefent druk uit op de grootaandeelhouder. De minister van Olie en voormalig KPC-topman, sjeik Saud Nasser al-Sabah, zei vorige week dat de samensmelting niet in het belang van de golfstaat is. KPC heeft voor 24,5 procent een belang in Hoechst. Begin mei moeten de aandeelhouders van het Duitse concern hun goedkeuring verlenen aan de fusie. Daar is een meerderheid van 75 procent voor nodig. (ANP)