Fraaie zege Boogerd in Valencia

Wielrenner Michael Boogerd heeft gisteren de derde etappe in de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. De 26-jarige coureur van Rabobank demarreerde in de slotklim naar Pla de les Llomes uit het wiel van zijn medevluchters en passeerde Alexander Vinokourov uit Kazachstan vlak voor de finish. Boogerd klom naar de tweede plaats in het klassement, met een achterstand van zestien seconden op Vinokourov. ,,Een lekker gevoel om zo'n zware etappe te winnen'', sprak de kopman van Rabobank. ,,Ik voel dat de benen weer een jaartje sterker zijn geworden.''

Boogerd bewaart goede herinneringen aan de Spaanse rittenkoersen. Vorig jaar won hij de zware Catalaanse Week, waarmee hij zich voor de eerste keer als ronderenner onderscheidde. Na zijn vijfde plaats in de Tour de France heeft hij dit seizoen zijn hoop gevestigd op een podiumplaats in Parijs. Voor het zelfvertrouwen is zijn eerste seizoenszege een stap in de goede richting. ,,Het werd tijd om eens te oogsten. Na al die tweede plaatsen van de laatste weken begon het behoorlijk te kriebelen.''

Boogerd verwacht niet dat hij in het eindklassement kan zegevieren. Hij beschouwt Vonokourov als de betere tijdrijder. De vijfdaagse wordt komend weekeinde afgesloten met een race tegen de klok over dertien kilometer. Vandaag en morgen staan twee ritten in lijn op het programma. Boogerd gaat wederom in de aanval. ,,Ik zal in deze vorm wel gek zijn om het rustig aan te doen.''