Doodstraf in `sleepmoord' VS

John King, eerder deze week schuldig bevonden aan de brute moord op een zwarte man, is gisteren in het Texaanse Jasper tot de doodstraf veroordeeld. De 24-jarige King en twee vrienden vermoordden in juni 1998 de 49-jarige James Byrd door hem met een ketting achter hun auto aan te slepen tot hij dood was en zijn hoofd van de romp werd gescheiden. Tijdens het proces werd duidelijk dat King een notoire racist is, die gelooft in de superioriteit van het blanke ras. De vader van King smeekte woensdag nog het leven van zijn zoon te sparen, maar de jury concludeerde dat King een onverbetelijke racist is en dat hij moet sterven door een dodelijke injectie. Buiten de rechtszaal vroegen journalisten John King of hij nog iets wilde zeggen tegen de nabestaanden van James Byrd, waarop hij antwoordde: ,,Ja, pijp me.'' Alleen gratie door de Texaanse gouverneur George Bush kan King nog redden, maar die kans wordt niet groot geacht. (Reuters, AFP)