Airmiles

Het warenhuis Vroom & Dreesmann gaat de komende twee weken boeken verkopen voor Airmiles.

Wie zich met veertig `miles' in de winkel meldt, mag voor tien gulden boeken uit het volledige assortiment van het warenhuis zoeken. Volgens een woordvoerder gaat het om een tijdelijke actie waarvoor toestemming is gevraagd aan de `commissie handelsverkeer' van de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak die de concurrentie tussen de boekwinkels in het oog houdt en de vaste boekenprijs bewaakt.

De Nederlandse boekverkopersbond, doorgaans huiverig voor promotie-acties van grote concerns, ziet weinig kwaads in de boekenmiles. ``Als er inderdaad toestemming voor is gegeven, dan is er niets aan de hand,'' zegt secretaris A. Doeser. ``Hoogstens zou je kunnen vrezen dat veel klanten bij de gewone boekhandel worden weggetrokken.''

    • Arjen Fortuin