`Werkdruk in bouw niet ongezond'

De werkgevers maken zich in tegenstelling tot de bonden geen grote zorgen over de werkdruk in de bouw. ,,Werkdruk zegt niets over gezond of ongezond zijn. Terwijl in bijna alle sectoren meer mensen in de WAO terecht komen, daalt de instroom vanuit de bouw. Dat is een belangrijk gegeven'', zegt F. van Hove van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB).

De Bouw- en Houtbond FNV presenteerde gisteren een onderzoek waaruit blijkt dat een kwart van de bouwvakkers de kans loopt ziek of arbeidsongeschikt te worden door de hoge werkdruk. De bond wil met de werkgevers afspraken maken over vermindering van de werkdruk. Volgens de werkgevers is hard werken niet ongezond. ,,Als de arbeidsomstandigheden goed zijn, hoeft werkdruk geen probleem te zijn'', zegt Van Hove. (ANP)