VS ontkennen luchtaanval op voorstad Bagdad

Irak heeft gisteren een Amerikaans-Britse aanval gemeld op een voorstad van Bagdad, en dit als ,,ernstige escalatie'' gebrandmerkt. Volgens de Iraakse autoriteiten werd bij deze aanval een aantal burgers gedood. Washington sprak direct tegen dat zijn luchtmacht een aanval had uitgevoerd buiten de No-fly zones boven het zuiden en noorden van Irak. ,,Het bericht is fout'', aldus de voorzitter van de verenigde chefs van staven, generaal Henry Shelton. ,,We opereren alleen tot de 33ste breedtegraad, en we gaan niet ten zuiden van de 36ste'', zei hij, doelend op de grenzen van de No-fly zones. President Clinton zei dat Amerikaanse vliegtuigen gisteren wel aanvallen hadden uitgevoerd op luchtdoelbatterijen in de zuidelijke No-fly zone. Dergelijke aanvallen hebben praktisch dagelijks plaats sinds de vierdaagse Amerikaans-Britse luchtaanvallen van midden december, in reactie op Iraakse provocaties. (Reuters, AP)