Tyson gestraft met eenzame opsluiting

Bokser Mike Tyson moet in de gevangenis van Montgomery 25 dagen in eenzame opsluiting doorbrengen. Dat is zijn straf voor zijn woede-uitbarsting van afgelopen zaterdag.

Hij mag tot medio volgende maand niet telefoneren, geen televisie kijken en bezoek ontvangen. Tyson smeet zaterdag met een televisie. Volgens zijn echtgenote raakte de voormalig wereldkampioen over zijn toeren, nadat een gevangenisarts hem het gebruik van een middel tegen depressies had ontzegd. De arts bestrafte hem zo voor zijn weigering een reeks psychiatrische tests te ondergaan. Tyson zit sinds ruim twee weken in de gevangenis. Hij kreeg een straf van twee jaar opgelegd, waarvan één voorwaardelijk, wegens openlijke geweldpleging. In augustus raakte hij slaags met twee mannen bij een licht verkeersongeval. (Reuters)