THEATER

Hamlet

In de regie van Johan Doesburg bij Het Nationale Toneel. Intelligente, strak geregisseerde voorstelling over het conflict tussen denkkracht en vertwijfelde angst voor waanbeelden. Sterke rollen van Gijs Scholten van Aschat als Hamlet, Will van Kralingen als Gertrude, Rik van Uffelen als Claudius en vele anderen. 26 febr Nijmegen Stadsschouwburg; 27 febr Heerlen Stadsschouwburg; 3 mrt Zoetermeer Stadstheater; 4 mrt Rotterdam Schouwburg.

Nieuwe Show

Hans Liberg verbindt muziek uit alle tijden en windstreken aan een spervuur van grappen en speelt ook op verzoek. 26 febr Apeldoorn Orpheus, 27 febr Zaandam Zaantheater, 2 t/m 13 maart Amsterdam Nieuwe de la Mar.

Scheve Bomen

Vincent Bijlo schept scherpzinnig vermaak over het huiselijk bestaan van een blinde cabaretier. 27 febr Amersfoort De Flint.

In Pursuit Of Pleasure

Vijfstemmige sierzang door Montezuma's Revenge, in een theatersetting die verwijst naar het grootsteedse poprepertoire. 25 febr Roosendaal De Kring, 27 febr Almere De Metropole, 4 maart Zwolle Odeon.

Hype

Voortdurend verrassend parodieëncabaret door de Vliegende Panters,die elk genre lijken te beheersen en al die genres kunnen laten ontsporen. 26 febr Leeuwarden De Harmonie.

Kerstmis In April

Maarten van Roozendaal zingt de blues zoals die zelden wordt gezongen: bizar, weemoedig en voortdurend onvoorspelbaar. 26 febr Arnhem Stadsschouwburg.

Dunk

Droogkomische grappen en onverwachte wendingen door cabaretier Reinder van der Naalt. 26 febr Maarheze De Smeltkroes, 27 febr Brielle De Goote, 4 maart Purmerend De Purmaryn.

Sharps, Flats and Accidentals

Komische jongleerkunst door The Flying Karamazov Brothers uit Amerika, die hun knotsen niet alleen opwerpen en weer vangen, maar er onderwijl ook muziek mee maken. 26 febr Venlo De Maaspoort, 27 febr Gouda Schouwburg, 28 febr Eindhoven Stadsschouwburg.

En verder

Dagboek Van Een Gek Henk van Ulsen brengt een prachtige hommage aan de armzalige ambtenaar uit de titel, die leeft tussen waanzin en fatsoen. Jan Ritsema verzorgt de regie. 26, 27 febr Den Haag Theater a/h Spui; Heerlijk Duurt Het Langst Gewetensvolle reconstructie van de debuut-musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink in charmante jaren-zestig-retro-stijl. Met Jasperina de Jong en Jenny Arean afwisselend in de hoofdrol. t/m 27 febr Rijswijk Schouwburg, 1 t/m 3 maart Bussum 't Spant; De waker, de slaper & de dromer Youp van 't Hek, grof en poëtisch tegelijk, over de verburgerlijking van een groep studenten die had gezworen nooit in de rat race verzeild te zullen raken. 1 maart Scheveningen Circustheater; 3 t/m 5 maart Venlo De Maaspoort.