School Moskou hindert prins

De feestelijke opening van een congres in aanwezigheid van kroonprins Willem-Alexander gisteravond in Sint-Petersburg is verstoord door de directrice van de Mauritsschool aldaar. Inga Ivanova van deze door Nederlandse evangelisten gesponsorde school kwam het theater van de Hermitage binnen om de prins te spreken namens de leraren en leerlingen, die zich in het schoolgebouw verschanst hebben tegen de dreigende ontruiming. Zij kwam niet verder dan de Nederlandse consul, Jan Henneman, die al eerder bij de gemeente had gepleit voor ,,een minnelijke schikking' over het lot van het schoolgebouw, dat door het stadsbestuur wordt opgeëist. Onder de kreten `Help! Help!' is Ivanova het museum uitgezet, net nadat Willem-Alexander op de eerste verdieping het congres The Future of War zou openen. Rond het middaguur meldde Ivanova echter dat zij had gevochten met de oproerpolitie die het gebouw via de tuin zou proberen te bezetten.