Rusland krijgt weer geld van Wereldbank

Voor het eerst sedert de ineenstorting van de Russische economie afgelopen zomer gaan er weer leningen van de Wereldbank naar Rusland. Eind deze week zullen Rusland en de Wereldbank contracten sluiten ter waarde van 1,6 miljard gulden. Daarvan is 800 miljoen bedoeld voor de ontwikkeling van het wegennet in Siberië, en eenzelfde bedrag voor de herstructurering van de kolensector.

Ook hoopt minister Sjapovaljants van Economische Zaken binnen tien dagen zijn handtekening te zetten onder een contract voor een lening van 2,4 miljard gulden, aldus het persbureau Interfax. Deze lening is een onderdeel van een totale lening van 40 miljard van het IMF, waarover vorig jaar overeenstemming was bereikt. Na de financiële crisis moest over de voorwaarden ervan opnieuw onderhandeld worden. (Reuters)