MUZIEK

Teresa Berganza

Het cello-octet Conjunto Ibérico en de Spaanse mezzosopraan Teresa Berganze geven 3 maart 20u15 een concert in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. Op het programma staan Canciones populares van Nin, Poema en forme de canciones van Turina, Desafío van Nobre en Psyché en Siete canciones populares españoles.

Verdi

Lawrence Renes dirigeert het Gelders Orkest en het Philharmonisch Toonkunstkoor Rotterdam in een uitvoering van de Messa da Requiem van Giuseppe Verdi. Solisten zijn Izabella Klosinska, Dagmar Peckova, Stuart Neill en Zelotes Edmund Toliver. 27 febr 19u30 Doelen Rotterdam; 28 febr 20u15 Musis Sacrum Arnhem; 2 maart 20u15 Vredenbrug Utrecht.

Bachsolisten

De Amsterdamse Bachsolisten en de fortepianist Leo van Doeselaar spelen een Mozartprogramma op 27 febr 20u Grote Kerk Enschede; 28 febr 15 Waalse Kerk Amsterdam en 6 maart 20u15 Geertekerk Utrecht. Op het programma de Symfonie nr 5 KV 22, het Pianokwintet KV 452, het in Den Haag geschreven quodlibet Galimathias Musicum KV 32 en het Pianoconcert nr 9 KV 271.

Opera seria

Het eerste concert van de Opera Seria Foundation, een Europese stichting die met authentieke uitvoeringen aandacht wil vragen voor deels in vergetelheid geraakte barokcomponisten, vindt 3 maart 20u15 plaats in het Amsterdamse Concertgebouw. Emma Kirkby, Xenia Meijer en Derek Lee Ragin zingen virtuoze en lyrische aria's van Hasse, Händel, Giacomelli, Graun, Pergolesi, Porpora en Graun.

Christina Nanco

De Portugese zangeres Christina Branco (1972) koos doelbewust voor het fado-genre met als resultaat, zo bleek november j.l. in Amsterdam, een intiem en tijdloos soort kamermuziek met veel getokkel. 26 febr. MC Vredenburg Utrecht, 27 febr. De Vest Alkmaar, 28 febr. Kleine Komedie Amsterdam, 2 maart Oosterpoort Groningen, 3 maart De Voorveghter Hardenberg, 4 maart Odeon Zwolle, 5 maart Romein Leeuwarden, 6 maart O42 Nijmegen, 7 maart Thalia Velsen.

Esma Redjepova

Ze was te gast bij het Blazersensemble tijdens het Nieuwjaarsconcert in het Amsterdamse Concertgebouw en gaat nu 25! andere zalen winnen voor Macedonische- en `zigeuner'-liedjes. 26 febr. Gigant Apeldoorn, 27 febr MC Enschede, 28 febr De Veste Delft, 1 maart De Kleine Komedie Amsterdam,2 maart Wagenhuis Leuven (B), 3 maart Theater Zuidplein Rotterdam, 4 maart RASA Utrecht, 5 maart CC Belgica Dendermonde (B), 6 maart De Poorterij Zaltbommel, 7 maart De Schalm Veldhoven.