Lichaam Sybine Jansons gevonden

Een voorbijganger heeft gisteravond in het water van de Groote Heicop in Breukelen het stoffelijk overschot gevonden van Sybine Jansons (13) uit Maarn. ,,Een misdrijf beschouwen we als een serieuze mogelijkheid'', aldus officier van justitie B. Steensma van Utrecht. Vandaag wordt sectie verricht, die uitsluitsel moet geven over de doodsoorzaak.

Gisteravond rond zes uur zag een passant iets in het water drijven en waarschuwde de politie. Inmiddels is vastgesteld dat het om het lichaam gaat van Sybine Jansons, die dinsdagmiddag 19 januari verdween toen zij van haar school in Doorn naar haar ouderlijk huis in Maarn fietste. Twee dagen later werden tijdens een massale zoekactie in de bossen tussen Doorn en Maarn alleen haar fiets en rugzak teruggevonden.

Het riviertje De Groote Heicop, waar het lichaam gisteren is aangetroffen, ligt in het noordwesten van de provincie Utrecht, op zo'n dertig kilometer afstand van het gebied waarop de zoekactie zich concentreerde.

Het recherchebijstandsteam van negentig man blijft gehandhaafd. Over sporen en eventuele verdachten wilde justitie vanmorgen nog niets zeggen.

De medescholieren van het meisje, van de Revius scholengemeenschap in Doorn, hebben deze week vakantie. ,,We bekijken nu wat we de komende dagen kunnen doen om de kinderen op te vangen'', aldus directeur van de onderbouw L. Gietema. ,,We zijn allemaal enorm verslagen.''