Lauryn Hill krijgt vier Grammy's

Fugees-zangeres Lauryn Hill heeft vier Grammy's gekregen voor haar solodebuut The Miseducation of Lauryn Hill.

Ze was daarmee de meest onderscheiden artiest op het gala in Los Angeles waar deze belangrijke Amerikaanse muziekprijzen werden uitgereikt. Hill, die met haar groep Fugees al eerder twee Grammy's kreeg, ontving onder andere de prijs voor de `beste nieuwe artiest'. Madonna werd onderscheiden met drie Grammy's, waaronder de prijs voor `het beste album' voor haar cd Ray of Light. Celine Dion kreeg drie prijzen voor haar liedje My Heart Will Go On, het themanummer van de film Titanic dat vorig jaar ook al werd onderscheiden met een Oscar. Dion kreeg onder andere de prijs voor `liedje van het jaar'. Verder waren er Grammy's voor Alanis Morissette, Will Smith en Eric Clapton. (AP)