Kijkkast

Sommige kinderen hebben nog opa's met tinnen soldaatjes. Als hij die in slagorde opstelt, geven ze een idee hoe er vroeger oorlog werd gevoerd. In de kijkkasten en diorama's van het Delftse Legermuseum is dat ook goed te zien. Hoe bouwden de Romeinen hun tentenkampen, hoe zag een Duits officierenkamp in de Tweede Wereldoorlog er uit en hoe werd in de Tachtigjarige Oorlog een veldslag gevoerd? Zo is de de Slag bij Heiligerlee in 1568 (het begin van de Tachtigjarige Oorlog) helemaal nagebootst, compleet met honderden soldaten, trompeteurs, piekeniers en vaandeldragers. Wo 3 maart van 14-16u30 organiseert het museum een themamiddag. Kinderen kunnen onder begeleiding van een medewerker eerst de kijkkasten en diorama's bekijken en daarna zelf een kijkkast in elkaar knutselen.

*Rondleiding langs de kijkkasten en diorama's en daarna zelf een kijkkast maken op wo 3 maart van 14-16u30 in het Legermuseum, Korte Geer 1, Delft. Deelname is gratis op vertoon van een geldig toegangskaartje à ƒ3 voor kinderen tot 12 jaar.