IMF-topman: dieptepunt crisis voorbij

Volgens topman Michel Camdessus van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is het dieptepunt van de crisis in de wereldeconomie achter de rug. Zwaar getroffen landen in Oost-Azië zijn in herstel en het economische beleid in Brazilië is verbeterd. Wel zijn er nog steeds risico's, aldus Camdessus in een toespraak in New York. Volgens Camdessus is ,,heel duidelijk'' dat Thailand en Zuid-Korea in herstel zijn. De met het IMF overeengekomen economische programma's werpen vruchten af. In december dacht het fonds nog dat de Koreaanse economie dit jaar zou krimpen met 1 procent, maar die prognose is gewijzigd tot een groei van 2 procent. Positief is volgens Camdessus ook dat de financiële markten niet meer alle opkomende landen over één kam scheren. (KRF, ANP)