Helikoptervlucht

In NRC Handelsblad van 22 februari wordt melding gemaakt van helikoptervluchten vanuit afgesloten gebieden in de Alpen. Gesuggereerd wordt dat de desbetreffende helikoptermaatschappijen misbruik zouden willen maken van deze situatie door veel te hoge tarieven te hanteren.

Zondagmiddag 21 februari ben ik met mijn gezin vanuit Adelboden geëvacueerd per helikopter tegen een tarief van tachtig Zwitserse francs per volwassene en vijftig Zwitserse francs per kind. De vluchttijd was zes minuten (inclusief in- en uitstappen tien minuten), terwijl in onze helikopter vijf personen plaats konden nemen. Als u dan rekening houdt met alle kosten verband houdend met de vlucht (toestel, brandstof, piloot, grondbemanning, opvang passagiers et cetera) dan is in onze situatie beslist geen sprake van te hoge tarieven.

    • Drs. J. Korthals Altes