GALERIE

Public-Private

Zeven kunstenaars onderzoeken op de expositie Public-Private in MonteVideo/TBA de relatie tussen de publieke en private ruimte. Zo promoveerde de Engelse Tracey Emin haar (seks)leven tot kunst en leren we via de foto's van landgenote Sam Taylor-Wood de vrienden en familie van de kunstenares kennen. Tracey Moffatt maakte een videofilm waarin ze de draak steekt met het ideaalbeeld van Australische mannelijke surfers en van Joachim Koester, Honoré dO, Grazia Toderi en Alexandra Tessensohn zijn video`s te zien. T/m 21 maart, Keizersgracht 264, Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

Benoît Hermans

De schilderijen van Benoît Hermans zijn constructies, opgebouwd uit allerhande materialen en foto's. Reproducties van kunsthistorische hoogtepunten worden afgewisseld met populaire beelden uit tv- en filmwereld. Soms monteert de kunstenaar objecten op zijn werken of gaat hij foto's met oplosmiddelen te lijf, dan weer snijdt hij het doek in stukken en vlecht hij de schilderijen opnieuw in elkaar. T/m 21 maart in Galerie Ferdinand van Dieten-d'Eendt, Spuistraat 270, Amsterdam. Do t/m za 12-18u, zo 14-18u.

Kiki Lamers

Na het maken van zelfportretten is Kiki Lamers zich de laatste jaren steeds meer gaan toeleggen op het schilderen van kinderen. In een fotorealistische stijl, waarbij sommige delen bewust onscherp zijn geschilderd, portretteert ze de gezichten of naakte lichamen van de kinderen. De kleuters van Lamers vragen niet om vertedering, maar zijn zelfs een beetje griezelig en geschilderd in ijle grijze en roze tinten. Van 27 febr t/m 3 april in de Bloom Gallery, Bloemstraat 150, Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

Herman Makkink

Op zijn expositie Man in laars in de Wetering Galerie maakt beeldhouwer Herman Makkink een rondgang door zijn eigen oeuvre. Oude werken, zoals de glazen kastjes met miniatuurlandschappen uit de jaren zeventig worden gepresenteerd naast recente beelden. Een gipsen kabouter die in de jaren zeventig ontstond is opnieuw gegoten en bewerkt. T/m 17 maart, Lijnbaansgracht 288, Amsterdam. Wo t/m za 12u30-17u30.

En verder

Narcisse Tordoir t/m 27 maart in Galerie Onrust, Planciusstraat 9a, Amsterdam; Alexander Schabracq t/m 13 maart in Galerie Barbara Farber-Rob Jurka, Singel 28, Amsterdam; Schilderijen van Elsa Hartjesveld t/m 14 maart in Galerie Lutz, Oude Delft 195, Delft; Elizabeth de Vaal en Pieter van Evert t/m 24 maart in Galerie Nouvelles Images, Westeinde 22, Den Haag.