Dinosauriërs

Zo'n 225 jaar miljoen jaar geleden leefden de eerste dinosauriërs in Nederland. In de Winterswijksche Steen- en Kalkgroeve zijn skeletdelen, poot- en schubafdrukken gevonden. Op de expositie Sauriërs in Oost Nederland is te zien hoe deze dieren leefden. In een diorama is de leefomgeving van de dino`s nagebootst met onder meer een tropisch wad. In de vitrines zijn de skeletten, skeletdelen, pootafdrukken en fossielen te zien van de dieren die ze aten, zoals vissen, kreeften en schelpen. Zo 28 februari is er een kindermiddag in het museum. Dan kunnen kinderen van 6-12 jaar van 13-16u30 een fossiel bot bewerken, uit licht karton kristallen maken, met behulp van een gipsen mal zelf fossielen uit klei boetseren, schilderen en tekenen. Ook is er limonade en cake en voor niet te veel geld zijn er allerlei stenen, fossielen en kristallen te koop.

*Fossiel bot bewerken (à ƒ1,50), kristallen maken (gratis), fossielen uit klei boetseren (gratis), schilderen en tekenen (gratis) op zo 28 febr van 13-16u30 voor kinderen van 6-12 jaar in het Geologisch Museum Hofland, Hilversumseweg 51, Laren (naast het St Janskerkhof). Het museum is behalve op maandag dagelijks open van 13-16u30. Toegang ƒ2,50 voor kinderen en daarboven ƒ5. Inl 035-5382520.