Britse regering wil Rover steunen

De Britse regering is bereid de autoproductie in de Rover-fabriek in Longbridge met 100 miljoen pond (320 miljoen gulden) te steunen. Minister Stephen Byers van Handel zal dit vandaag bekendmaken, zo meldt het Britse persbureau PA. De Europese Unie zou eenzelfde bedrag in de fabriek willen steken.

Londen hoopt dat het Duitse autoconcern BMW, dat Rover in 1994 kocht, komende maand bekend zal maken dat de fabriek in Longbridge een nieuwe middenklassewagen zal produceren. BMW heeft dat tot dusver niet toegezegd. Er doen nog steeds geruchten de ronde dat het concern de fabriek, waar 14.000 mensen werken, wil sluiten. Vorig jaar moesten al 2.500 banen bij de Britse autofabrikant verdwijnen, waarna BMW wel beloofde dat het zou gaan investeren in Longbridge. (DPA)