Acht verhalen

Acht leerlingen van 4 HAVO/VWO van het Johan de Witt College hebben acht verhalen geschreven. De verhalen van de acht leerlingen, afkomstig uit Bosnië, Marokko, Peru, Rwanda, Suriname en Turkije, moesten over het begrip geloof gaan. Over geloof in zichzelf, geloof in de maatschappij en de toekomst. Ook maakten zij tekeningen en schilderijen bij hun verhalen. Uit de depots van het Gemeentemuseum kozen ze kunstwerken die zowel bij hun verhaal als bij hun eigen kunstwerken pasten. En zo is er in het Volksbuurtmuseum werk van Picasso, Armando en René Daniëls te zien, maar ook aardewerk uit de zestiende eeuw. Vanaf 3 maart is de expositie open voor publiek en te bezoeken van wo t/m zo van 13-16u.

*Acht verhalen over geloof in het Volksbuurtmuseum, Hobbemastraat 120, Den Haag. Open van wo t/m zo van 13-16u. De toegang is gratis. Inl 070-3898186.