De andere kant

Jos op 1, iedere werkdag van vier tot vijf uur op Nederland 1 en gepresenteerd door Jos Brink, heeft op 26 maart de laatste uitzending. Eindredacteur Ans Jepkes: ,,Voor Jos op 1 komt het programma Man bijt hond, over `klein nieuws', in de plaats, dat om half zeven `s avonds zal worden uitgezonden. De formule van Jos op 1 was sowieso gepland voor de drie seizoenen die het programma nu geduurd heeft. Verder speelt mee dat er meer geld besteed gaat worden aan programma's tussen zes en tien uur 's avonds. Eén aflevering Jos op 1 kost niet zo vreselijk veel geld, maar er worden er toch heel wat per jaar van gemaakt. Dat geld besteedt de NCRV liever aan de avondprogramma's. Ook valt het Jos Brink zwaar om het programma te combineren met zijn theaterwerkzaamheden.'' Jos Brink reist na de opnames van Jos op 1 nog het hele land door met zijn voorstelling Sassafras. Jepkes: ,,In de bus of de taxi terug neemt hij het draaiboek voor de volgende dag door. Jos heeft een fotografisch geheugen, zodat hij alles goed in zijn hoofd heeft. De tekst verschijnt op de twee camera's, de autocue. Jos leest alles van die autocue, maar hij stopt er hier en daar weleens een zinnetje tussen. Hij leest wel alle boeken en bereidt zelf alle interviews voor.''