VAN DE ANDERE KANT

Koffietijd, iedere werkdag van tien tot elf uur 's ochtends bij RTL4, beleeft 28 maart zijn duizendste uitzending. In al die tijd is de formule nauwelijks veranderd: elke dag een koffiegast, items als `wat eten we vandaag', reportages en de metamorfose. Presentatoren Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij hebben een team van veertig mensen achter zich. Eindredacteur Tina Nijkamp: ,,Om half acht komen we binnen en lezen we de kranten om zo actueel mogelijk te zijn. Een redacteur monteert vervolgens de laatste beelden, waarna we repeteren. Ik ben onder meer verantwoordelijk voor het timen. Van te voren maak ik een puzzeltje hoe lang alles mag duren. Ik sta ook echt met een stopwatch op de set. Verder zijn op de werkvloer de producer, de opnameleider - die de gasten naar de juiste plekken leidt - en de toneelmeesters aanwezig.' Omdat Koffietijd live is, gebeurt er wel eens iets onverwachts. ,,Laatst stond de winnaar van het WK snertkoken in de file, zodat hij via een telefoonverbinding in de uitzending moest komen. Een paar seconden voor het item hadden we pas een foto van hem te pakken.' Borreltijd, de parodie van Arjen Ederveen en Tosca Niterink, heeft bij Koffietijd weinig opschudding veroorzaakt. Eindredacteur Odette Lafere: ,,Een onsuccesvol programma zouden ze niet parodiëren, en gelukkig is Ederveen goed in zijn vak.'

(Foto Jorgen Krielen)

Van de andere kant

In de fotorubriek Van de andere kant (in de krant van dinsdag 23 februari, pagina 23) stond een foto van het middagprogramma Jos op 1, en niet van het programma Koffietijd, zoals de tekst vermeldde.