Selectie: Radio

Theater van het sentiment. Vanavond aandacht voor 23 februari 1972 toen mevrouw Eisenmann een actie begon tegen de vrijlating van de drie oorlogsmisdadigers die in Breda gevangen zaten. De luisteraar kan tijdens de uitzending reageren. Radio 2, 20.02-23.00u.

De avonden. Literair variété met verhalen van Jan Mulder, J.P. Guépin, Adriaan Bontebal en Adriaan Morriën. Muziek van de zanger/gitarist Arthur Ebeling. In het tweede uur de Amerikaanse schrijfster Dorothy Allison, over haar boek Holbewoonster. Een roman over een vrouw die door haar man mishandeld wordt, het gezin verlaat maar later het gezinsleven wil herstellen. Tot slot onderzoekt graficus Piet Schreuders lichte grammofoonmuziek. Radio 5, 22.02-24.00u.

De onderste la. Onder andere aandacht voor standaard Nederlands, Nederlands in de polder en dialect. Morgen, Radio 5, 15.02-16.00u.