Rodman in tranen bij komst naar LA Lakers

Op een bizarre persconferentie heeft de basketballer Dennis Rodman gisteren bekendgemaakt dat hij de rest van het seizoen voor de Los Angeles Lakers uitkomt. De extravagante 37-jarige Amerikaan ontstak eerst in woede en barstte vervolgens in huilen uit.

Rodman kwam de afgelopen jaren uit voor de Chicago Bulls. Met de club van Michael Jordan werd hij de afgelopen jaren driemaal landskampioen. Zijn contract bij de Bulls liep echter af en Rodman wist de afgelopen maanden geen nieuwe club te vinden.

Op een persconferentie in Planet Hollywood in Los Angeles klaagde Rodman gisteren over het magere contract dat de club van Shaquille O'Neal hem bood. Met zijn nieuwe echtgenote aan zijn zijde, de actrice Carmen Elektra, mopperde Rodman dat hij slechts het minimumsalaris van 495.000 dollar (bijna 1 miljoen gulden) kreeg aangeboden. Bij de Chicago Bulls verdiende Rodman het afgelopen seizoen zo'n 9 miljoen dollar. ,,Wat ik ook doe in basketbal, ik zal nooit winnen'', zei Rodman, nadat hij zijn zonnebril had afgedaan om zijn tranen te drogen. ,,Ik betaal zoveel aan goede doelen dat ik nog maar 150.000 dollar voor mezelf overhoud.''

Rodman was de laatste zeven seizoenen de beste rebounder van het Amerikaanse profbasketbal. Per duel pakte hij onder de basket gemiddeld 13,2 ballen. Daar staat tegenover dat de donkere Amerikaan vaak voor problemen zorgde. De laatste zeven jaar werd hij zesmaal geschorst. Een keer gebeurde dat omdat hij een cameraman in zijn kruis schopte. Rodman, bekend van zijn tatoeages en zijn steeds wisselende kleur haardos, bleef bovendien soms om onopgehelderde redenen weg van de training en bij wedstrijden. ,,Vraag het Michael Jordan of Scottie Pippen'', pareerde Rodman gisteren de kritiek. ,,Zij zullen zeggen dat ik op op de baan altijd alles geef.'' (Reuters)