Oud-wielerprof gebruikte dope

De Franse oud-wielerprof Erwann Mentheour heeft toegegeven gedurende twee jaar systematisch doping te hebben gebruikt. De 25-jarige Mentheour kreeg bij de formatie La Française des Jeux onder andere EPO, groeihormonen, corticosteroïden, amfetamine en testosteron toegediend. ,,Ik ben in mijn loopbaan ongeveer zeventig keer gecontroleerd, maar nooit positief bevonden'', zegt Mentheour in een vraaggesprek met het Duitse wielerblad Tour. Mentheour haalde EPO in een apotheek in Italië. Hij was in 1997 de eerste renner bij wie een te hoge hematocrietwaarde werd geconstateerd. Hij werd om gezondheidsredenen twee weken geschorst. Enkele weken later beëindigde hij zijn loopbaan. Hij heeft geen spijt van zijn dopinggebruik. ,,Het gevoel dat je op de top van je presteren bent, is onvergetelijk.'' (ANP)