Op pad van een lawine

Het gezin-Boddaert uit het Noord-Hollandse Bergen, met vakantie in het Zwitserse Evolène, moest zondagavond zijn hooggelegen chalet verlaten wegens lawinegevaar. Marie (16 jaar) herinnert zich dat de lichten in het huis uitgingen en dat ze in de bergen gerommel hoorde. Op verzoek van de politie liep het gezin (vijf kinderen, twee volwassenen) naar de dorpskern, waar het in twee appartementen werd ondergebracht. ,,De auto moest bij het chalet blijven, onze tandenborstels en nachtspulletjes konden we nog meenemem'', vertelt Marie telefonisch vanuit Evolène. ,,We hoorden dat er drie doden bij waren gevallen en dat tien mensen waren vermist. Toen we later gingen kijken, zagen we een tien meter hoge sneeuwmuur en de ravage was groot.'' Gisteren zagen ze, vanaf de andere kant, ineens een , ,gigantische wolk'' op het dorp afkomen, gevolgd door een lawine. ,,Deze kwam van de andere kant, recht op ons af.''