Doden bij strijd Zuid-Libanon

Drie Israelische officieren zijn vannacht in een vuurgevecht met Hezbollah in het zuiden van Libanon gedood. Volgens de legerwoordvoerder in Tel Aviv werden vijf soldaten gewond, van wie twee ernstig. De Israelische luchtmacht heeft sedert dit incident tweemaal doelen van Hezbollah in Zuid-Libanon aangevallen. Volgens de Israelische woordvoerder openden de strijders van Hezbollah van zeer korte afstand het vuur op de Israelische elite-eenheid die op een missie was iets ten noorden van de door Israel gecontroleerde veiligheidszone in Zuid-Libanon. De Israelische soldaten kwamen daarna onder zwaar mortiervuur te liggen hetgeen de reddingspogingen van helikopters bemoeilijkte. De drie gesneuvelde militairen zijn dit jaar de eerste slachtoffers van de strijd tegen Hezbollah in Libanon. Vorig jaar sneuvelden 23 Israelische soldaten in Libanon.