Boycot van heroïnecongres

De Verenigde Staten en de meeste landen van de Europese Unie zullen niet deelnemen aan de conferentie over heroïnehandel die vandaag begint in de Birmese hoofdstad Rangoon. Deze landen vinden het wrang dat de door Interpol georganiseerde conferentie wordt gehouden in een land dat bekend staat als één van de belangrijkste producenten van heroïne. Washington is bang dat het militaire regime in Birma de conferentie zal misbruiken om het eigen imago op te poetsen. Birma wordt ervan beschuldigd onderdak te verlenen aan beruchte heroïnesmokkelaars. Niettemin nemen meer dan twintig landen wel deel aan de vierdaagse conferentie, waaronder Australië, Oostenrijk, Zwitserland, China, Japan en Zuid-Afrika. De Birmese autoriteiten verwijten de in Rangoon ontbrekende landen laksheid in de internationale strijd tegen drugs-criminaliteit. (Reuters, AFP)