Bommen op strand Spanje

Op het strand bij het Catalaanse stadje Salou zijn in één week tijd twee zelfgemaakte bommen ontploft. Een 63-jarige man kwam hierbij vorige week om het leven. Zondag raakte een politieagent gewond, die het strand aan het afzoeken was met een metaaldetector. Het gaat om zelfgemaakte bommen, die daar vermoedelijk zijn neergelegd door een nog onbekende afperser. De lokale overheid heeft twee anonieme brieven ontvangen, waarin 1,4 miljoen gulden wordt geëist met de bedreiging dat er anders nog meer aanslagen zullen volgen. De Guardia Civil doorzoekt elke dag de stranden bij Salou. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn de aanslagen niet door een georganiseerde terroristische groepering gepleegd, gezien de amateuristische wijze waarop de bommen zijn vervaardigd. (AP)