VAN DE ANDERE KANT

Big Entertainment Club, sinds twee maanden iedere ochtend live om elf uur op RTL4, is de opvolger van Showtime. Het programma heeft Nêerlands soapsterren, televisiepresentatoren en artiesten te gast, ex-hoofdredactrice van Weekend Hummie van de Tonnekreek (links op de foto) neemt de roddelbladen door, en royalty watcher Mark van der Linden vertelt de laatste nieuwtjes uit de wereld van de glitter en glamour. Eindredacteur Peter van de Vorst zegt weinig uit de roddelbladen te hoeven halen om zijn programma te vullen.

,,De redacteuren hebben een heel netwerk van contacten. De nieuwtjes worden ons gewoon aangereikt. Het programma wordt door een team van negen redacteuren en acht productiemensen gemaakt. We beginnen om zeven uur 's ochtends met een redactievergadering, waarna om half negen gerepeteerd wordt. De presentatoren bedenken zelf de vragen voor de interviews, maar de redacteur geeft de lijn aan. We krijgen vaak het verwijt te horen dat we vooral mensen uitnodigen die voor Joop van de Ende en onze eigen zender RTL4 werken. Dat is niet waar, we bepalen de inhoud zelfstandig. Zo geven we ook tips over opera, ballet en programma's die op de publieke omroep te zien zijn. Eerlijk gezegd verbaast het me dat we het programma elke dag weer vol krijgen met de nieuwtjes uit de Nederlandse showbizz, wat toch een klein wereldje is. Maar ik ben zeker drie keer per week tevreden over de inhoud van het programma.''