Selectie: Radio

Opium. Met Frits Zwart wordt gesproken over de legendarische dirigent Willem Mengelberg die van 1895 tot 1943 het Koninklijk Concertgebouworkest leidde. Zwart promoveerde onlangs op een biografie over Mengelberg. Verder Ewoud Sanders over de invloed van Van Kooten en De Bie op de Nederlandse taal. Radio 1, 20.02-22.00u.

De avonden. Het uitzicht van componist Konrad Boehmer en een gesprek met musicologen Mireille Jansma en Bart de Vries en componist Ron Voort over korte muziekstukken. Na een dierenverhaal het tweede deel van Voskuil spreekt waarin de schrijver wordt geïnterviewd door de filosofen Paul van Tongeren en Marcel Becker. En Pete Felleman over Rose Banks. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Radioportret van de 19-jarige Sonja die al jaren doorbrengt in internaten, jeugdgevangenissen en inrichtingen. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.