Paradiso krijgt een derde zaal

Het Amsterdamse popcentrum Paradiso wordt uitgebreid met een derde zaal, die zal worden gevestigd in de kelder. Verder zal de capaciteit van de grote zaal worden uitgebreid tot 1600. De verbouwing van Paradiso, het voormalige tgebouw van de Vrije Gemeente aan de Weteringschans bij het Leidseplein, gaat waarschijnlijk dit najaar beginnen en zal duren tot voorjaar 2000. De uitvoering gaat 6.5 miljoen gulden kosten. De gemeente Amsterdam draagt daaraan uit het Stadsvernieuwingsfonds 4.2 miljoen gulden bij.

Monumentenzorg gaat akkoord met de verbouwing van het historische gebouw uit de vorige eeuw. Voor de opening van het Concertgebouw in 1888 werd het gebouw van de Vrije Gemeente ook al gebruikt als concertruimte. Zo dirigeerde Johannes Brahms daar eigen werk.

De kelder van Paradiso, die nu nog grotendeels als bergruimte in gebruik is, wordt ten behoeve van de nieuwe zaal geheel heringericht. Voor Paradiso bestaat daardoor de mogelijkheid een gevarieerder aanbod te brengen met onder andere meer speciale manifestaties en projecten.