Inter uitgeschakeld voor Italiaanse titel

In de Italiaanse competitie is Internazionale definitief afgehaakt in de strijd om de titel. De ploeg van Aron Winter verloor de topper bij Lazio Roma met 1-0. De Portugees Conceicao was matchwinner in het olympisch stadion. Voor Inter schoot Roberto Baggio uit een vrije trap tegen de lat. Inter heeft nu twaalf punten achterstand op lijstaanvoerder Lazio.

Achtervolger Fiorentina stelde teleur met 0-0 gelijkspel tegen AS Roma. AC Milan blijft aan de winnende hand. In San Siro won de club van trainer Zaccheroni met 1-0 van Cagliari. Bierhoff zag een kopbal, van richting veranderd, in het vijandelijke doel belanden.

Juventus behaalde zijn tweede zege onder leiding van de nieuwe trainer Ancelotti, die de ontslagen Lippi waardig vervangt. Juventus won gisteren met 2-0 van Vicenza. De doelpunten kwamen al vroeg in de wedstrijd op naam van Amoruso en Conte. Parma miste bij Salernitana bijna een half elftal, maar de 2-1 zege kwam niet in gevaar.

In de Duitse Bundesliga is Bayern München niet te stuiten. De titelfavoriet won met 3-1 bij MSV Duisburg. Jancker, Effenberg en Helmer verzorgden de score van Bayern, dat in 19 wedstrijden 47 punten heeft behaald. Bayer Leverkusen verspeelde twee punten bij SC Freiburg en lijkt kansloos voor de titel. Bayern heeft tien punten voorsprong op Bayer, dat de tweede plaats deelt met Kaiserslautern. De titelhouder won met 2-0 bij Mönchengladbach.

1860 München handhaafde zich in de subtop dankzij een ruime 4-1 zege op Eintracht Frankfurt. Bij de tweede ploeg uit München ontbrak Gerald Vanenburg, die nog niet volledig hersteld is van een knieoperatie. Hertha BSC versloeg in het olympisch stadion van Berlijn met 3-0 van Borussia Dortmund. Bij degradatiekandidaat FC Nürnberg debuteerde de Nederlander René van Eck met een 1-1 gelijkspel tegen Werder Bremen. De verdediger is voor de rest van het seizoen gehuurd van het Zwitserse FC Luzern.

In de Engelse Premiership maakten de titelfavorieten een solide indruk. Koploper Manchester United won met 1-0 van Coventry City. Chelsea won met 3-1 bij Nottingham Forest. Arsenal behaalde op eigen veld een 5-0 overwinning op Leicester City. Leeds United dankte de 1-0 zege op Everton aan een treffer van de Nederlander Willem Korsten, die eerder voor Vitesse uitkwam.

In de Schotse competitie behaalde lijstaanvoerder Glasgow Rangers een 6-1 zege op Dundee. De Duitser Jorg Albertz was goed voor drie treffers en bracht zijn totaal op tien. Aartsrivaal Celtic won met 7-1 van Motherwell. De Zweed Larsson maakte vier treffers voor de titelhouder. Oud-Feyenoorder Larsson is met 22 doelpunten topschutter in Schotland.