Beursbestuur schorst Target Traders

De tumultueuze optiehandel medio vorig jaar heeft opnieuw een slachtoffer gemaakt. Het optiebedrijf Target Traders Amsterdam is door het bestuur van de Amsterdamse effectenbeurs geschorst, na overleg met de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE). ,,Problemen op kapitaalgebied'', geeft directeur-secretaris E. Canneman van de STE als reden voor de beslissing. Target Traders, onderdeel van The Traders Society, heeft in augustus en september vorig jaar te grote optieposities ingenomen in enkele hoofdfondsen. Het beursbedrijf Amsterdam Exchanges (AEX) is er nog niet toe overgegaan om de vergunning van Target Traders in te trekken. Door de problemen bij de marketmaker is moeder The Traders Society in de financiële problemen geraakt en werd surseance aangevraagd. Alleen de activiteiten van Target Traders zijn stopgezet. (ANP)