Alleen Cruijff steunt Hiddink nog na thuisnederlaag Real

Voor Guus Hiddink is het aftellen begonnen. Na het verlies van Real Madrid afgelopen zaterdag thuis tegen Atlethic de Bilbao (0-1), de achtste nederlaag van het seizoen, en de triomfantelijke aankomst gisteren van oud-Real-trainer Fabio Capello, menen velen dat Hiddink vanochtend zijn laatste training heeft geleid. Verwacht wordt dat het bestuur van Real Madrid in de loop van de dag bekendmaakt dat Hiddink door Capello zal worden vervangen.

Al direct bij zijn aankomst op de Madrileense luchthaven Barajas zette Capello, die in Madrid een lezing moest houden, gisteren een publiciteitsoffensief in. ,,Ik heb me vergist toen ik besloot om Real Madrid te verlaten'', zei Capello over zijn voortijdig vertrek bij de club in 1997.

Deze woorden misten hun uitwerking niet: geen Madrileense voetbalkrant of Capello werd als een verloren gewaande zoon bejubeld. Menig traantje van ontroering werd weggepinkt. Capello is dol op stierenvechten en Spaanse ham, zo viel te lezen. Naar verluidt weet de trainer een Goya van een Velázquez te onderscheiden. En hij houdt van een Spaans wijntje op zijn tijd, want ook wijn is cultuur, zo werd Capello geciteerd.

Intussen belegde de voorzitter van Real Madrid, Lorenzo Sanz, de ene na de andere vergadering. Sanz is reeds vanaf gisterochtend aan het nadenken, zo meldt de voetbalpers. Ook dat voorspelt weinig goeds voor Hiddink, want ieder uur dat de clubvoorzitter uittrekt om na te denken, neemt het prestige van de trainer verder af. Anderzijds menen velen dat de miljoenen guldens voor de afkoopsom van Hiddink een te zware last oplevert voor het eeuwig door geldzorgen geplaagde Real Madrid.

De enige die het vandaag enigszins opnam voor Hiddink was Johan Cruijff. In zijn vaste notitie-hoekje in het Madrileense voetbaldagblad Marca noemt hij Real Madrid een ,,terminaal geval''. Maar dat ligt niet alleen aan de trainer. Ook de spelers moeten op hun verantwoordelijkheid worden gewezen, aldus Cruijff.

Hiddink zelf bleef rustig onder alle commotie. ,,Ik kan me niet voorstellen dat de voorzitter zijn mening over mij heeft veranderd'', sprak de oud-bondscoach van het Nederlands elftal. ,,Ik maak me geen zorgen en heb bovendien een olifantshuid.''

    • Steven Adolf