Selectie: Radio

OVT. Na de herhaling van de column van Willem Drees uit 1960 o.a. een gesprek met historicus Ruud Koole over de veranderde rol van de partijvoorzitter door de jaren heen. In het tweede uur aandacht voor de weigering in 1903 van spoorwegarbeiders om besmet werk van stakende Amsterdamse havenarbeiders over te nemen. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. O.a. een discussie over wat Europa moet na de arrestatie van PKK-leider Öcalan en de heftige reacties over de Koerdische kwestie? Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-Journaal. Rechtstreeks debat tussen de fractievoorzitters in de Tweede Kamer Ad Melkert (PvdA), Hans Dijkstal (VVD), Jaap de Hoop Scheffer (CDA), Thom de Graaf (D66) en Paul Rosenmöller (GroenLinks) over o.m. lokaal en provinciaal bestuur, de Eerste Kamer en de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Radio 1, 13.15-14.00u.

Diskotabel. In deze uitzending praten oud-minister en alt-vioolspeelster Winnie Sorgdrager, publicist Martin van Amerongen en directeur Kees Hillen van het Rotterdamse Philharmonisch Orkest aan de hand van fragmenten over verschillen in klassieke muziekuitvoeringen. Radio 4, 16.30-18.00u.

Thema-uitzending: Big brother is watching you... Uitzending over privacy of het gebrek eraan. Weinig mensen realiseren zich dat de Nederlanders per persoon in ongeveer 800 bestanden voorkomen. Met de studiogasten Jan Holvast (eigenaar adviesburo privacy-bescherming) en Peter Hustinx, directeur van de Registratiekamer. Maandag, Radio 1, 13.30-15.30u.

De tafel van Pam. In deze laatste aflevering van dit radioprogramma een bespreking van het boek Baas Bouterse van NRC-redacteur Marcel Haenen. De auteur is aanwezig. Radio 1, 16.01-17.00u.

Boven het Dal. Interview met journalist en publicist Milo Anstadt (1920) die veel geschreven heeft over de moderne Europese geschiedenis die samenvalt met zijn persoonlijke geschiedenis. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.

Radio uit. Cineast en Hitchkock-liefhebber Wim Verstappen praat over de remake van Psycho, de nieuwste film van Gus van Sant. Maandag, Radio 5, 17.02-17.45u.