Selectie: Radio

De groene woestijn. Onder anderen praat Veja Boegborn van het ministerie van Buitenlandse Zaken over de Nederlandse betrokkenheid in Burkina Faso bij het terugdringen van de voortschrijdende verwoestijning. Radio 5, 15.30-16.00u.

Spektakel. Special over de grote negentiende eeuwse kunststroming art nouveau. Radio 5, 17.02-17.30u.

Avondconcert/opera live. Rechtstreeks uit Metropolitan Opera in New York de uitvoering van de opera Moses und Aron van Arnold Schönberg door koor en orkest van de Metropolitan opera onder leiding van James Levine. Radio 4, 19.02-22.00u.

Volgspot-live. Optreden van onder andere kleinkunstenares Marijke Boon, violiste Emmy Verhey, baritonsaxofonist Henk van Twillert en zanger Stef Bos. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Enkele opnamen van gitarist John Scofield en een test van zijn `guitar knowledge'. Radio 4, 23.00-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor de van oorsprong Russische klassieke componist Vladimir Dukelsky die in Amerika onder de naam Vernon Duke Broadway evergreens naliet als April in Paris en Autumn in New York. Verder opnamen van Chet Baker op flugelhoorn. Hij leerde dit instrument in 1964 nootgedwongen spelen nadat zijn trompet was gestolen. En de revival van de theremin, een vroeg elektronisch instrument dat nu weer gebruikt wordt door Fay Lovsky. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.