Koningin ingesneeuwd

Net als duizenden andere wintersportgangers in de Alpen zijn ook koningin Beatrix en prins Claus ingesneeuwd. Zij kunnen door hevige sneeuwval het Oostenrijkse ski-oord Lech niet verlaten. De plaatselijke autoriteiten zullen vandaag bekijken of personenvervoer over de weg mogelijk is. ,,Eventueel zal de koningin met een helikopter ontzet worden'', aldus een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Koningin Beatrix arriveerde 23 januari in Lech. Zij onderbrak haar verblijf in de wintersportplaats om de begrafenis van koning Hussein van Jordanië bij te wonen. Daarna keerde zij weer terug naar Lech.

Of Beatrix belangrijke afspraken in de agenda heeft staan wil de RVD niet zeggen. Maar, zegt de woordvoerder: ,,De koningin blijft altijd altijd uitermate laconiek onder dit soort omstandigheden.''