ivra: meer tijd nodig voor fusie van accountants

Het Nederlands Instituut Van Register Accountants (Nivra) heeft meer tijd nodig om de fusie met de zusterorganisatie NOvAA rond te krijgen. Nivra heeft de geplande ledenvergadering van 20 maart met maanden verdaagd.

,,De emoties onder de leden zijn te hoog opgelopen'', zegt voorzitter A. Bindenga van Nivra. Een kleine meerderheid van de Nivra-leden keurde eind vorig jaar de fusievoorstellen af. De fusie op zich vinden zij geen probleem, maar wel de voorwaarden waaronder deze moet gebeuren. Vooral de procedure, de onderwijsparagraaf en de promotiemogelijkheden van de accountants die zijn aangesloten bij de NOvAA stuiten bij enkele Nivra-leden op verzet.

Volgens Bindenga is het niet verstandig om zo snel mogelijk een doorbraak te forceren. ,,Eerst moet de rust weerkeren.''