Ceteco versterkt balans met 95 miljoen

Het verliesgevende handelshuis Ceteco heeft met de banken en zijn grootaandeelhouder Hagemeyer overeenstemming bereikt over een financiële herstructurering. Door dit akkoord kan de balans met 50 miljoen dollar (ongeveer 95 miljoen gulden) worden versterkt.

Gisteren maakte het bedrijf bekend dat Hagemeyer via een achtergestelde lening 33 miljoen dollar inbrengt. Handelshuis Hagemeyer is voor 66 procent eigenaar van Ceteco. De resterende 17 miljoen dollar komt uit het omzetten van bestaande bankleningen in achtergestelde leningen.

Eind januari werd duidelijk dat Ceteco door de crisis in Latijns-Amerika in de rode cijfers terecht was gekomen. Toen maakte de onderneming bekend over de financiële herstructurering met Hagemeyer en de banken te gaan onderhandelen. (ANP)