Atlete Vriesde maakt sterke start in Gent

Laetitia Vriesde is het indoorseizoen sterk begonnen. Bij indoorwedstrijden in Gent eindigde de Surinaamse atlete gisteren in 2.00,75 als tweede op de 800 meter, achter de Tsjechische Ludmila Formanova (2.00,43). Vriesde had zondag in Birmingham haar eerste wedstrijd willen lopen, maar zegde af wegens een enkelblessure.

Vriesde (33) bereidde zich de afgelopen vier maanden voor op Cuba onder leiding van Leonardo Cybil, de voormalige trainer van Ana Quirot. Als de komende wedstrijden in Lièvin en Stockholm naar tevredenheid verlopen, is Vriesde van plan naar de WK indoor in Japan te gaan.

Robin Korving ziet af van deelname aan de mondiale titelstrijd en bewees gisteren waarom. In een veld zonder de drie sterkste hordensprinters van dit seizoen werd de Nederlander slechts vierde in 7,60. ,,Het had wel wat sneller gemogen'', zei Korving naderhand.

Gail Devers verbeterde in België haar beste wereldprestatie op de 60 meter tot 7,01. Eerder dit seizoen en in de series in Gent kwam de Amerikaanse al tot 7,04.

Bij het verspringen leverde de Cubaan Ivan Pedroso de beste prestatie van dit jaar met zijn sprong van 8,26 meter in de laatste ronde. Op de 800 meter was de Zuid-Afrikaan Johan Botha onnavolgbaar in 1.45,86. (ANP)