Woordenstrijd tussen IOC'ers

De Zuid-Koreaan Kim Un Yong, lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft uitgehaald naar de Canadese vice-voorzitter Dick Pound van het IOC. Kim vindt dat Pound een lastercampagne tegen hem voert. Kim is een van de drie IOC-leden die betrokken is bij het corruptieschandaal rond de Winterspelen van 2002 in Salt Lake City. Pound leidde het gepubliceerde IOC-onderzoek, waarbij de naam van Kim naar voren kwam. Kim beschouwt zichzelf als een belangrijke kandidaat om de Spanjaard Juan Antonio Samaranch als IOC-voorzitter op te volgen. De Zuid-Koreaan kwam begin februari ook in opspraak na een publicatie in de Amerikaanse krant USA Today. De krant beweerde dat het organisatiecomité van Salt Lake City Kims zoon Jung Hoon een baan zou hebben bezorgd bij het communicatiebedrijf Keystone. (Reuters)