Wereldnieuws

DRONKEN – Topmannequin Kate Moss heeft bekend dat ze de afgelopen tien jaar nooit nuchter op de catwalk heeft gestaan bij modeshows. De 25-jarige Moss, ex-vriendin van Hollywood-ster Johnny Depp, begon te drinken op haar twaalfde. Op het dieptepunt van haar verslaving dronk het slanke fotomodel 's morgens vroeg champagne en ging ze de deur niet uit zonder een (volle) fles wodka. Ook rookte ze regelmatig softdrugs. Ze zegt dit in het Britse blad The Face. Na een ontwenningskuur is Moss nu van de drank.

ZUIVER – ,,We leven helaas in een genetisch gemodificeerde wereld'', zei ex-Beatle Sir Paul McCartney begin deze week, nadat de Britse omroep had ontdekt dat in de vegetarische worstjes uit het bedrijf van zijn vorig jaar overleden vrouw Linda genetisch gemodificeerde sojabonen zijn verwerkt. McCartney beloofde de zaak te onderzoeken, want de McCartney-familie wil uitsluitend zuivere vegetarische waar leveren.

DIKKERDJE RAP – De zwaarlijvige operaster Luciano Pavarotti is van muzikale richting veranderd: hij is begonnen te rappen. Hij spreekt een deel van de tekst van een lied dat gezongen wordt door een groep Italiaanse dikkerds. De song `Als ik Pavarotti was' is een idee van de hitmaker Nessun Dorma, zelf ook een XXL. Pavarotti hoopt dat zijn deelname aan het lied de kans op een hitnotering vergroot, meldt het Britse persbureau WENN.

IJSLIEFDE – Rolling Stones-zanger Mick Jagger en zijn vrouw, fotomodel Jerry Hall zijn samen met hun kinderen gesignaleerd in het Amerikaanse ski-oord Aspen. De advocaten van beide echtelieden hebben de afgelopen weken verklaringen over een ophanden zijnde echtscheiding afgegeven, omdat Jagger onder anderen het Braziliaanse fotomodel Luciana Gimenez zwanger zou hebben gemaakt. Maar de echtelijke liefde lijkt opgebloeid, want het persbureau WENN meldt dat het gezin de nacht in hetzelfde chalet doorbracht. Bovendien vertrok het echtpaar op Valentijnsdag per slede naar een hoger in de bergen gelegen boerderij, waarbij Hall wegkroop onder de dekens om niet herkend te worden en Jagger een bivakmuts droeg.

SMARTENGELD – Ruim zes ton heeft de veiling van sporttrofeeën van voormalig American footballspeler O.J. Simpson afgelopen dinsdag opgebracht. Bij lange na niet de ongeveer 65 miljoen gulden die Simpson aan `smartengeld' moet betalen aan de nabestaanden van zijn vermoorde ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vermoorde partner Ronald Goldman. Simpson werd in een geruchtmakende strafzaak vrijgesproken van de moorden, maar moet na een civiele procedure wel de nabestaanden betalen. Simpson woont in Los Angeles met zijn twee kinderen van Nicole. De nabestaanden van Brown zijn een procedure begonnen om de kinderen weg te halen bij hun vader.

SEKS 2 – In weerwil van het broeierig door een Duitse zangeres gezongen lied Ich will kein Schokolade, ich brauch ein Mann, zijn vrouwen als ze voor de keuze `seks of chocola?' gesteld worden, eerder dan mannen geneigd om voor chocola te kiezen. Uit een onderzoek van de Canadese krant Journal de Montréal blijkt dat 87 procent van de mannen voor seks in plaats van een bonbon kiest, tegen 57 procent van de vrouwen. 87 procent van de ondervraagden gelooft dat liefde levenslang kan duren.

Samenstelling Paul Steenhuis