Tour krijgt in 2000 weer ploegentijdrit

De Ronde van Frankrijk krijgt in 2000 na zes jaar weer een ploegentijdrit. De organisatie maakte verder bekend dat het wielerevenement begint met een individuele tijdrit over twaalf kilometer. Het futuristische pretpark Futuroscope ten noorden van Poitiers is op zaterdag 1 juli 2000 startplaats van de Tour.

De Tour de France telt in de eerste zomer na de eeuwwisseling slechts één lange tijdrit. De voorgaande jaren moesten de renners steeds twee keer over grote afstand tegen de klok rijden. De tweede etappe voert de renners van Futuroscope naar Loudun, een rit over 190 kilometer.

De Spanjaard Javier Pascual Rodriguez heeft gisteren de Ronde van Andalusië op zijn naam geschreven. Hij had in het eindklassement een voorsprong van twee seconden op de Colombiaan Botero. Voor de jonge coureur van Kelme is het zijn eerste grote zege in zijn wielerloopbaan.

Tom Steels heeft de vijfde en laatste etappe in de Ruta del Sol gewonnen. De Belgische renenr van Mapei was gisteren de snelste in de eindsprint van het peloton. Steels versloeg de Duitser Erik Zabel en de Belg Jo Planckaert. Eerder deze week won Steels de eerste etappe in de Ruta del Sol. De afsluitende rit over 148 kilometer moest met bijna 40 kilometer worden ingekort wegens onvoorziene wegwerkzaamheden in de oorspronkelijke startplaats Ubeda. Na een korte busreus vertrokken de coureurs in Albaicin.

De vierde etappe van de Prueba Challenge van Lloret de Mar leverde een overwinning op voor de Belg Michel van Haecke. Hij was na een rit over 115 kilometer de sterkste in de massasprint. De Nederlander John Talen eindigde als zevende. Hij behield in Spanje de eerste plaats in het algemeen klassement.