Slecht weer in de Alpen

Wintersporters die reizen per auto lopen volgens de ANWB een grote kans in Zwitserland en Oostenrijk vast te komen te zitten. Verschillende wegen zijn dichtgesneeuwd en populaire ski-oorden als Lech, Berwang, Galtür en Ischgl zijn onbereikbaar. Dit weekend komen naar schatting 475.000 Nederlanders terug van hun wintersportvakantie en gaan 250.000 mensen op weg, vooral richting Oostenrijk. De komende week is het voorjaarsvakantie in de noordelijke provincies.

In Oostenrijk viel de afgelopen dagen op sommige plaatsen zeventig centimeter sneeuw. De wegen in Tirol, Vorarlberg en het Salzburgerland zijn niet of moeilijk begaanbaar en twee grensovergangen met Duitsland zijn afgesloten. In Zwitserland is de Gotthardtunnel sinds gisteren dicht wegens lawinegevaar. Vanmiddag zou worden besloten of de tunnel weer openging. De autotreinen over de Oberalppas en via de Furkatunnel rijden al enige dagen niet.