Frans stroombeleid onder kritiek

Wim van Velzen, de Nederlandse energie- en telecomexpert in het Europees Parlement, heeft gisteren kritische vragen aan de Europese Commissie gesteld over de beperkingen die de Franse regering in eigen land wil toepassen bij de liberalisering van de elektriciteitsmarkt. Woensdag deed staatssecretaris Pierret in een debat in de Nationale Assemblée over de wet die de Europese richtlijn in Frankrijk moet implementeren, toezeggingen om steun van de communistische coalitiepartner te krijgen. Van Velzen vraagt of de beperkingen die Pierret in de vrijmaking van de stroommarkt wil, in overeenstemming zijn met de Europese richtlijn. Bedrijven zouden slechts eenmaal in de vijf jaar kunnen wisselen van elektriciteitsleverancier. Ook mogen alleen producenten op de Franse markt stroom aanbieden. (Redactie Economie)