Evacuatie in Alpen wegens lawinegevaar

Enkele honderden mensen zijn gisteren geëvacueerd uit het Berner Oberland in Zwitserland in verband met lawinegevaar als gevolg van hevige sneeuwval. Ook in het Grindelwald is de situatie op dit moment gevaarlijk. De Zwitserse autoriteiten bereiden een luchtbrug voor om wintersporters per helikopter uit het gebied weg te halen.

In diverse delen van de Alpen is de afgelopen dagen 40 tot 80 cm verse sneeuw gevallen. Verschillende wegen in het gebied waren rond het middaguur nog afgesloten.

In de Franse Alpen is opnieuw een skiër om het leven gekomen bij een lawine; de 24-jarige vrouw is het achttiende lawineslachtoffer in Frankrijk deze maand. De autoriteiten hebben deze week regelmatig skiërs aangehouden die het verbod op skiën buiten de pistes negeerden.

De Zwitserse en Oostenrijkse sneeuw- en lawinediensten voorzien een zeer geleidelijke teruggang van het lawinegevaar. Maar in het weekeinde moet, in ieder geval in het noordelijke deel van de Alpen, nog rekening worden gehouden met sneeuwval.

Wintersport: pagina 2