Consumentenbond dagvaardt Spanje

De Consumentenbond heeft samen met enkele Europese belangenbehartigers de Spaanse staat gedagvaard. Spanje zou de strakkere richtlijn die geldt voor `timesharing', het recht om enkele weken per jaar gebruik te maken van een vakantiehuisje, te laat in de wet hebben opgenomen. De kopers van Spaanse vakantiehuisjes hebben eind vorig jaar al een proces aangespannen tegen Spanje. De kopers zeggen het slachtoffer te zijn van agressieve verkopers, die hen aan de Spaanse costa's naar verkoopbijeenkomsten lokken. Over de nadelen van timesharing, zoals de torenhoge beheerskosten, wordt daarin echter niet gerept. De Europese Unie heeft in 1997 nieuwe richtlijnen uitgevaardigd, die kopers onder meer een wettelijke bedenktijd van tien dagen geven. Deze regelgeving moest in 1997 worden ingevoerd, maar Spanje heeft dat pas begin dit jaar gedaan. (ANP)